15/6/10

CATA DE FORMATGES



CATA DE FORMATGES (Aforament ple)

Expondra la cata una experta en formatges.

Mentre sopem aprendrem una mica més sobre el món fascinant dels formatges i la seva elaboració.


TENDRE CAPRITX (cabra)
Elaborat amb llet pasteuritzada ecològica i quallada enzimàtica, emmotllat i premsat. Envasat al buït perquè no li surti el fong. Curació d’uns 10 dies. Formatge tendre, lletós que fon mol bé.

TABOLLET (cabra)
Elaborat amb llet crua, quallada làctica i pasta tova, emmotllat i escorregut sense premsar.
Maduració a partir de 10 dies, recobert de fong groc-blanquinós.
Formatge molt cremós de gust fi i làctic.

ODRE (ovella)
Elaborat amb llet pasteuritzada i pasta tova. De forma cilíndrica, està cobert d’una capa de fong blanc. Fins 30 dies de maduració. De textura molt cremosa i delicada. El gust és suau quan es tendre i augmenta al anar madurant. La pasta es va fent més cremosa i tova.

SERRA TORMO (ovella)
Elaborat amb llet crua de ramat propi. Quallada enzimàtica, de pasta premsada no cuita. Formatge amb mes de 60 dies de curació. Textura compacta i poc elàstica , el seu sabor es intens.

MAÓ (vaca)
Elaborat amb llet crua i quallada enzimàtica. De pasta premsada no cuita amb mes de 60 dies de maduració per poder tenir D.O.
L’escorça es humida amb aroma intens i color ataronjat. Te forma quadrada amb arestes arrodonides i en una cara esta gravat si s’ha emmotllat amb drap (fogasser). El gust d’aquest formatge és intens.

GEBRAT (vaca)
S’elabora amb llet crua, la coagulació és de tipus àcida. La quallada no es talla i s’emmotlla directament, es deixa escorre espontàniament. Durant la maduració, d’uns 60 dies, es polvoritza la crosta amb fong blanc. De pasta blanca-compacta i de textura humida. Té gust làctic i poc àcid, cremós al paladar.

BOLETES AMB OLI (ovella)
Elaborat amb llet pasteuritzada i quallada làctica. Formatge amb poca maduració. De gust fi i suau, i textura tova i cremosa. Es presenta en petites boletes macerades en oli verge i també amb peces d’all i julivert, pebre, herbes, etc.

IOGURT (vaca)
Elaborat amb llet pasteuritzada de vaca i ferments. De textura cremosa i fina, el seu sabor no és àcid.


Els formatges seran maridats amb vi blanc, negre, cava i alguna sorpresa.

Preu de la cata: 30 €.

7 de juliol a les 20:00 h,

Lloc: Llesqueria el Cóm. Progrés, 11 - Collblanc - L'Hospitalet Llobregat (Barcelona)

Trucar per reservar:
93 448 06 16


No hay comentarios:

Publicar un comentario